Anar a Festa Major
Vídeo projecció.

Recreació de la ruta que feien els habitants dels Cogullons (poble abandonat desde els anys 60 del s. XX) per anar a Festa Major a Farena. A partir del testimoni de Salvador Masdeu Puig, i realitzada pels últims guardes del refugi de muntanya que hi ha actualment a l'emplaçament del poble.
“Llavors per les festes majors tothom anava d'un poble a l'altre, o sigui si era la festa major de Farena, s'anava dels Cogullons de mas de Mateu, de Mont-ral, tothom cap a Farena a ballar. Es feien uns embalats al carrer amb un ramatge, tapat, i feien el ball allí.

Nosaltres el que fèiem, ojo això és una mica..., baixàvem dels Cogullons, i baixàvem amb unes espardenyes normals, llavors quan arribàvem aprop de Farena, ens canviàvem el calçat, ens trèiem les espardenyes i ens ficàvem unes sabates, ho deixaves amagat en un raconet, allí al bosc, i llavors quan tornaves a marxar...

Per que llavors la gent era molt diferent d'ara, la gent et convidava a festa major, et convidava a sopar, et convidava a dormir, o sigui tu anaves a una festa major a un poble i allí doncs, t'hi quedaves a dormir, al ball, a sopar, i l'endemà i llavors... bueno fins que s'acabava la festa major. Cosa que avui en dia ja no es fa al mon això.”